Опитування
Перегляди: 1307
8 жовтня 2009

7-10 жовтня 2009 року в Києві проходить 55-та Генеральна Асамблея Асоціації Атлантичного Договору

7-10 жовтня 2009 року в Києві проходить 55-та Генеральна Асамблея Асоціації Атлантичного Договору - найбільш представницького громадського форуму з питань безпеки, який відбувається щорічно в одній з країн - членів (в 2007 і 2008 - в Оттаві та Берліні відповідно). 7-8 жовтня відбудуться, також, 14 ГА Молодіжної ААД та засідання Атлантичної Асоціації молодих політичних лідерів. Передбачається участь, майже 300 представників з 42 країн - членів ААД та зацікавлених міжнародних і регіональних організацій, відомих політиків, експертів, молоді. Серед гостей Асамблеї в Києві відзначимо Радника з питань політики Офісу Генерального секретаря НАТО Тьєррі Легендре, постійний представник Великобританії в НАТО Стюарта Елдона, Голову Офісу зв'язку НАТО в Україні Мартіна Козела, Надзвичайного та Повноважного Посла Словаччини в Україні Павола Хамжіка, Міністра оборони Грузії Гелу Бежуашвілі та ін.

Особливістю 55 Ювілейної Асамблеї ААД, яка лише вдруге відбувається в країні колишнього СРСР і втретє в країні, яка не є членом НАТО, має стати значне представництво і участь в ній представників громадянського суспільства і українського політикуму. Більш актуальною для регіону і України, зокрема є і визначений порядок денний Асамблеї: «Розбудова безпеки для громадянського суспільства в міжнародному контексті: сприйняття, стан, перспективи», який передбачає, також, обговорення нової Стратегічної Концепції НАТО, кроків щодо покращення ситуації в Афганістані і її впливу на стан міжнародної безпеки, подальшого розширення і Партнерства Альянсу, Енергетичної безпеки в поширеному Чорноморському регіоні, сучасної Громадської Стратегії щодо сприяння інтеграційним процесам та її інформаційного і освітнього вимірів тощо(проект Програми додається) та дає нагоду для презентації і врахуванню міжнародного досвіду та започаткування спільних проектів і програм. Ключовою темою має стати обговорення «Важливості України для міжнародної безпеки» як на спеціальної так і інших сесіях, врахування її в пропозиціях та документах Асамблеї.

Щорічні асамблеї ААД проходять в форматі трьохденних сесій, в яких беруть участь делегати від неурядових національних організацій в 42 країнах, включаючи 28 країн-членів НАТО та країн-учасників Партнерство заради миру, зокрема від країн з колишнього Радянського Союзу Росії, України та нових Атлантичних організацій, які виникли в останні роки в кількох країнах-спостерігачах та країн, що беруть участь в Середземному діалозі НАТО. Виявлення гостинності щодо проведення Асамблеї розцінюється як довіра і честь, що пов'язані з національними зобов'язаннями, які визначені членами і країнами-партнерами НАТО та свідчать про сприятливий стан розвитку громадянського суспільства і відповідного рівня співробітництва між державою і неурядовими організаціями. Починаючи з дев'яностих, окремі країни, які прагнули до членства в НАТО, ініціювали їх проведення в своїх країнах. З часу прийняття Атлантичної Ради України до ААД в якості Асоційованого члену на Генеральній Асамблеї в Торонто (Канада) в 1995 році, Асамблеї відбулися в таких країнах як: Італія, 1996; Болгарія, 1997; Португалія, 1998; Франція, 1999; Угорщина, 2000; Словенія, 2001; Турція, 2002; Великобританію, 2003; Італія, 2004; Естонія, 2004; Греція, 2006; Канада, 2007; Німеччина, 2008 і у 2009 Асамблея буде проводитись в Україні, 2010- Румунії або Албанії.

Заходи Асамблеї прийматимуть готелі Русь (вул. Госпітальна, 4) та Президент (вул. Госпітальна, 12)
 

Останні новини з категорії Опитування

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні – загальнонаціональне опитування

Загальнонаціональне опитування проведено з 21 по 27 березня 2024 року
25 квітня 2024

Джерела інформації про війну

Загальнонаціональне опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разум...
18 квітня 2024

Повоєнне відновлення України та медіаспоживання: загальнонаціональне соціологічне опитування

Загальнонаціональне опитування проведене з 3 по 12 березня 2024 року на замовлення медіамережі «Вікно Відновлення»
28 березня 2024

"Нова українська школа" в 5–6-х класах: виклики впровадження

Результати опитування близько 600 педагогів/-инь, які працюють із 5–6-ми класами НУШ, і двох хвиль глибинних інтервʼю, проведених ГО “Смарт...
15 березня 2024