Південна Корея не надає летальної зброї Україні, виходячи з національних інтересів, але така підтримка солідаризувала б її з європейськими країнами

Petro Burkovskiy

Executive Director

Корею часто згадують у  міжнародних дискусіях про російську війну проти України. Перш за все «модель поділу за корейським взірцем» наводять у контексті сценаріїв закінчення війни.  Є ті, хто стверджує, що ліпшим сценарієм для її завершення  було б  прокласти лінію десь на території України і розділити Росію та Україну, як свого часу були розділені  Південна та Північна Корея. Ще одна тема, яку нині дискутують – чи повинна Південна Корея бути більш активною у наданні військової підтримки Україні, тоді як президент цієї країни  Юн  Сок Йоль дотримується принципу ненадання Україні летальної зброї.

То ж чи можлива модель поділу України за корейським зразком та чи повинна Південна Корея надати летальну зброю Україні  – в інтерв’ю південнокорейській щоденній газеті Hankook Ilbo  прокоментував виконавчий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Петро БУРКОВСЬКИЙ.

(Читати англійською).