Коментарі
Перегляди: 1342
28 квітня 2020

Жодний із невідкладних заходів Паризького саміту не був реалізований повністю

Рік тому Володимир Зеленський переміг на президентських виборах і однією зі своїх цілей назвав «мир на Донбасі». У своєму підсумковому фільмі, підготовленому до річниці президентства, сам Зеленський каже, що обстрілів на Донбасі стало менше, а Україна вийшла з Нормандської зустрічі з «дуже нормальним результатом». Чи так це насправді – свою оцінку дали експерти в коментарях  Донбас Реалії (з 17:20).

Коментуючи сюжет, політична аналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи» Марія Золкіна на своїй сторінці у Facebook  підсумувала:

«Якщо проаналізувати, що з підсумків Паризького саміту було виконано, то відповідь вражатиме. Жодний із невідкладних заходів (більшість з них – з термінами виконання) не був реалізований повністю. Найкращий результат – з обміном, але і тут ККД – дуже низький: "всіх на всіх" не обміняли, а від цифри у приблизно 200 людей дійшли згоди тільки щодо 19-ти на квітневому обміні. Плану розмінування немає, згоди по відкриттю КПВВ – теж, про "режим тиші" – і мови немає, а СММ ОБСЄ опинилася у чи не найскрутнішій ситуації із правом на пересування після запровадження карантинних заходів. Одним словом, жодних підстав переходити до рекомендаційного, не невідкладного, а наступного за логікою, блоку із політичними положеннями Мінського пакету явно немає».

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024