Медіа
Перегляди: 1244
28 січня 2016

Життя в Україні потрібно робити настільки привабливим, щоб кримчани захотіли повернутися - соцопитування

Більше 70% українців вважають, що Крим - це Україна, і що Росія анексувала Крим.

Про це в ефірі "5 каналу" під час телемарафону "Україна понад усе" заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"З точки зору населення України, і Крим і Донбас - це наш. Більше 70% вважають, що Крим - це Україна, і що Росія анексувала Крим. Що стосується так би мовити варіантів повернення Криму, то переважає одне - життя в Україні потрібно робити настільки привабливим, щоб кримчани захотіли повернутися до України. Військовий варіант не проходить. Так само військовий варіант не проходить і стосовно повернення Донбасу", - зазначила вона.

За словами Бекешкіної, настрої відділитися людей, які проживають на контрольованих Україною територіях Луганської/Донецької областей, згасають.

"На останньому нашому опитування було нуль тих, хто вважає, що треба жити незалежною державою у "ДНР"/"ЛНР". Очевидно, вони зрозуміли, що це таке. Якщо ще рік тому було ще 35% на територіях, які контролює Україна в Луганській і Донецькій області, які хотіли б відділитися від України .... зараз, як я вже сказала - 0, приєднатися до Росії - 5%. Очевидно, є динаміка", - наголосила соціолог.

Як повідомляв 5.ua, за результати соцопитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи", українці хочуть змін, але самі змінюватися не готові.