Медіа
Перегляди: 2184
17 червня 2012

Якщо вибори будуть сфальсифіковані, то відбудуться акції протесту

Директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна вважає, що в разі фальсифікацій виборів народних депутатів з боку влади можуть відбутися акції протесту. Таку думку соціолог висловила у коментарі УНН.

"Все буде залежати від того, якими будуть вибори. Якщо вибори будуть чесними і демократичними, хоча б відносно, то не думаю, що будуть масові виступи. Вони можуть бути якимись локальними, масовими не будуть", - переконана вона.

І.Бекешкіна нагадала, що у 2004 році перед виборами Президента України навіть двірники агітували за провладного кандидата. Опозиція або взагалі не з’являлася на телебаченні, або її показували у негативному контексті.

"Опозиції перешкоджали зустрічатися з виборцями. Тобто, ми бачимо, якою була негативна (виборча кампанія – Ред.). І зрештою результат був сфальсифікований. Це я як соціолог знаю. Тому що жодна реальна соціологічна контора не отримала результат за Януковича", - сказала експерт.

На запитання кореспондента, чи будуть акції протесту в разі фальсифікацій виборів до Верховної Ради, І.Бекешкіна відповіла: "Так, можуть. Але я не думаю, що масштаб буде такий як був (у 2004 році – Ред.), бо після того сталося сильне розчарування. Але виступи будуть".

Нагадаємо, голова фракції "БЮТ-"Батьківщина" у Верховній Раді Андрій Кожем’якін, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді депутатами більшості законопроект про зміни до закону про вибори, заявив, що це є фактично початком підготовки до масових фальсифікацій виборів.

"Намагання провладної Партії Регіонів змінити законодавство – це фактично початок підготовки до масової фальсифікації виборів, спотворення волевиявлення українських громадян і остаточна руйнації демократії в нашій державі", - наголосив політик.

Водночас, Прем’єр-міністр України Микола Азаров виступаючи на позачерговій сесії Обухівської міськради, де був приведений до присяги новообраний мер міста, сказав, що українцям нав'язують думку про те, що парламентські вибори будуть сфальсифіковані.

"У суспільстві в країні нав'язується міф, що майбутні вибори до Верховної Ради будуть сфальсифіковані. Вони не будуть легітимними, і Партія регіонів нібито все зробить, щоб спотворити результати голосування", - заявив прем'єр.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024