Медіа
Перегляди: 939
22 червня 2023

Як російський культурний продукт впливає на українців

Слово – зброя. Культура – зброя. Як російський культурний продукт впливає на українців?

Про це говорили у 16-му випуску подкасту DIF Dive з Андрієм Сухариною, асоційованим аналітиком Фонду «Демократичні ініціативи», який працював над дослідженням «Між державною безпекою та свободою вираження поглядів: як Україні регулювати поширення російського культурного контенту в Україні?»

Експерт докладно розповів  про експансію російського культурного продукту:

  • Яка частка населення України споживає російський контент часто та що змінилося в  цій сфері після повномасштабного вторгнення Росії.
  • Чому люди свідомо не відмовляються від російського культурного продукту та яка їхня мотивація продовжувати дивитися та слухати російські медіапродукти.
  • Чому російська культура перестала бути лише  впливом на уми та свідомість, а є безпосереднім учасником війни проти України?
  • Що втрачає Україна, заповнюючи свій медіапростір російським контентом.
  • Чи достатньо держава регулює культурну діяльність в Україні та як можна вдосконалити цю сферу, не порушуючи свобод громадян?

Окремо обговорили й  питання українського російськомовного контенту. Чи потрібен він в Україні?
Слухайте подкаст "DIF Dive":
на Spotify
на Google Podcasts 

Цей матеріал представлено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.