Медіа
Перегляди: 874
30 травня 2023

Як боротися з російською пропагандою у світі

Про боротьбу з російською дезінформацією і пропагандою у світі та відстоювання українських інтересів у  13-му епізоді подкасту DIF Dive   говорили з аналітикинею Фонду «Демократичні ініціативи», дослідницею Лондонської школи економіки та політичних наук Марією Золкіною.
Вона невтомно просуває український порядок денний у світі, тому точно знає, які суспільні настрої щодо війни в Україні там панують.
Зі слухачами подкасту DIF Dive аналітикиня поділилася власним практичним досвідом розвінчування російських міфів, починаючи з 2014 р., що базується на дослідженнях, які 9 років проводить Фонд "Демократичні Ініціативи" на теми компромісів, війни, воєнної дипломатії, соціального самопочуття мешканців прифронтових районів та ідентичності.
Марія Золкіна зосередилася на основних російських міфах, що їх продукувала і продукує Росія з 2014 р. про мешканців окупованих і прифронтових територій:
- громадянська війна на Донбасі,
- народ Донбасу (який різко перетворився на просто руzkix у 2022 р.,
- готовність до миру за всяку ціну,
- особливу (неукраїнську) ідентичність,
- винятковість Криму (бо на Заході багато хто вірить у «червону лінію» Путіна) та інші.
І на пальцях пояснила, наскільки це все є далеким від реальності.
Частково зачепили й тему про вступ України до НАТО та підводні камені на цьому шляху. Однак детальніше про це поговоримо з Марією Золкіною в наступному епізоді подкасту. А до того часу пропонуємо вам прочитати коментар аналітикині на конференції в Бухаресті «Саміт НАТО у Вільнюсі: членство України в Альянсі – місія можлива» за посиланням: https://cutt.ly/EwqJNBkh

Тож обирайте зручну платформу для прослуховування та занурюйтесь в тему епізоду
DIF Dive на Spotify
DIF Dive на Google Podcasts