Коментарі
Перегляди: 4466
15 червня 2017

Як "безвіз" вплине на настрої жителів Донбасу

Безвізовий режим з ЄС, вочевидь, більше може вплинути на настрої молоді, яка проживає на сході України, адже для них він відкриває певну перспективу. А от на настрої старших людей – навряд чи вплине, навпаки, це їх може ще більше роздратувати. Але для того, щоб молодь зі сходу активніше їхала в Європу, треба зробити поїздки доступнішими.

Таку думку висловила директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За словами соціолога, для того, щоб молодь зі сходу активніше їхала в Європу, треба зробити більш доступнішими поїздки, розвивати так званий дешевий туризм. Приміром, немає прямого потягу навіть з контрольованих територій сходу до західного кордону України.

 

Тому значним кроком у зміні настроїв жителів сходу буде такий прямий потяг з Донбасу до Західної України. Для молоді зручний дешевий туризм і після "безвізу" на нього буде попит. І, зрозуміло, на позитивну зміну настроїв впливатиме зростання рівня життя людей.

Також, як зауважує соціолог, влітку 2016 року під час опитування 44% респондентів – тобто майже половина населення – відповіли, що "безвіз" для них важливий. Причому закордонний паспорт мали лише 30% опитуваних. Тобто, підкреслює Бекешкіна, 14%, хоча й не мали закордонного паспорту, вважали все одно отримання "безвізу" важливим.

Джерело: 24 канал

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024