Медіа
Перегляди: 1340
18 вересня 2014

Вперше за 12 років в Україні рейтинг свого президента вищий, ніж російського

 
 
 

Порошенко обійшов Путіна у рейтингу оцінювання діяльності президентів. Уперше за 12 років українці більше підтримали свого гаранта, ніж російського, - повідомляє ТСН.

Так, згідно з результатами експертного оцінювання діяльності президента серед українців президент Петро Порошенко обійшов главу РФ Володимира Путіна. Моніторинг, проведений Інститутом соціології Національної Академії наук, встановив, що українці вперше за 12 років більш прихильно оцінили діяльність українського президента, ніж російського.

Так, середня оцінка діяльності президента Петра Порошенка за перші півтора місяці після його обрання становить 4,7 бала з 10, а оцінка діяльності президента РФ Володимира Путіна - 3,3 бали.

Соціологи стверджують, що у 2014 році оцінка діяльності Путіна українцями обвалилася і вперше стала нижчою за оцінку українського президента. "Очевидно, в ньому (Путіні – Ред.) бачили тут сильну руку, про яку мріяли українці, очевидно, вважали його більш ефективним. У 2014 році вперше оцінка діяльності російського президента різко непросто знизилася, а рухнула і стала нижчою, ніж оцінка діяльності українського президента", - сказала директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна, яку цитує УНІАН.

У регіонах України по-різному оцінили діяльність Порошенка.

Так, західний регіон оцінив його роботу у 5,8 балів, а найменшу підтримку діяльності президент отримав у жителів Донбасу - 2,2 бали. Опитування проводилось у серпні 2014 року. Експерти опитали 1,8 тисяч людей в усіх регіонах України за винятком Криму.

Як повідомлялося раніше, нещодавно рейтинг Путіна вперше почав падати після історичного максимуму.