Медіа
Перегляди: 360
29 грудня 2022

Війна та бізнес. Як позначилось вторгнення рф на підприємницькій діяльності

Понад 30% відсотків підприємств зупинили свою діяльність після широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого. Сьогодні економіка поступово відновлюється, але особливо непросто представникам малого та середньо бізнесу. Зміни в податковій системі, постійні перебої з електропостачанням, відсутність обігових коштів, високі комунальні тарифи – найголовніші проблеми, про які говорять підприємці.

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за підтримки Фонду Фрідріха Науманна в межах проєкту «Вивчення проблем та потреб українських підприємців в умовах війни» провів 10 фокус-груп з представниками малого та середньо бізнесу, 30 глибинних інтерв’ю, у яких ми отримали відповіді на найболючіші проблеми підприємців.

Фіналом нашого дослідження стали відеоінтерв’ю відомих економістів, експертів, державних службовців, представників громадського сектору та профспілкових організацій щодо найактуальніших проблем малого та середнього бізнесу.

У першому відеоінтерв'ю із серії "Війна та підприємництво" про проблеми та потреби підприємців в умовах війни розповів виконавчий  директоа Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.