Медіа
Перегляди: 1010
10 серпня 2014

Відставка уряду - формальність, яка нічого не змінить

У зв'язку з розпадом парламентської коаліції, уряд був зобов'язаний піти у відставку, але залишиться виконуючим обов'язки, тобто фактично нічого не зміниться.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна.

"За законом, якщо розпадається коаліція, що обрала уряд, він зобов'язаний піти у відставку, тобто це - законна формальність. Очевидно, оскільки іншої коаліції немає, цей уряд буде виконуючим обов'язки, тобто формально це нічого не міняє", - сказала Бекешкіна.

За її словами, відставку ще повинен прийняти Президент, але до обрання нового уряду, нинішній його склад все одно залишатиметься в.о.

"Якщо так раптом станеться, що виникне інша коаліція, що взагалі-то навряд, то уряд зміниться, але, оскільки іншої коаліції немає, значить цей уряд і буде виконуючим обов'язки", - зазначила експерт.

Водночас, відставка уряду все ж матиме певні наслідки для його діяльності. "Можуть бути певні наслідки, адже все-таки легітимність знижується і взагалі, уряд, який знає, що йому залишилося пропрацювати лише кілька місяців - внесе зміни в свою роботу", - сказала соціолог.