Медіа
Перегляди: 1150
6 листопада 2014

Виборці чекають від нового уряду миру і потужної армії

Згідно з опитуваннями, 46% учасників парламентських виборів вважають, що першочерговим завданням для України має бути досягнення миру та зміцнення обороноздатності країни.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна, передає кореспондент агентства.

"Явно на перше місце серед завдань для країни вийшло питання миру і зміцнення обороноздатності - так вважає 46% виборців. На другому місці - подолання корупції і люстрація влади (25%), на третьому - вирішення економічних проблем (19,5%)", - сказала Бекешкіна.

Водночас соціолог наголосила, що досягнення миру та зміцнення обороноздатності підтримують виборці більшості партій: "Блоку Петра Порошенка" - 55%, "Народного фронту" - 52%, "Громадянської позиції" - 49%, "Батьківщини" - 49% і "Радикальної партії Олега Ляшка" - 47%.

Водночас, зазначила Бекешкіна, відрізняються першочергові завдання, підтримані виборцями "Самопомічі" та "Свободи".

"Істотно відрізняються від решти дві політичні сили, для яких першочерговим завданням є подолання корупції та люстрація влади: це - партія "Самопоміч" - 39,5% та ВО "Свобода" - 43%. Серед виборців Комуністичної партії України економічні проблеми первинні для 36%. Також для виборців партії "Опозиційний блок" питання миру та обороноздатності є ключовим для 35%, а економічні питання для 44%", - повідомила соціолог.

Опитування проводилося Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова 26 жовтня в день позачергових виборів. Загалом було опитано 17 тис. 779 респондентів на 400 виборчих дільницях.