Медіа
Перегляди: 867
10 травня 2016

В Україні мало говорять про Крим

 
 

04.05.2016

Директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна вважає, що анексований Крим дуже рідко згадують в інформаційному просторі України. І набагато частіше про півострів говорять у міжнародній політиці.

Таку думку вона висловила в ранковому ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Питання Криму не можна забувати. Звісно, питання Криму треба ставити. Але мені здається, що в міжнародній політиці він ставиться частіше, ніж у внутрішній політиці. Чесно кажучи, про Крим говоримо ми мало. Ми не дуже добре знаємо, що там відбувається, зі зрозумілих причин. Але я думаю, потрібно про це говорити», – сказала соціолог.

Інший гість програми – перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар вважає, що інформації про півострів в українських засобах масової інформації достатньо. На її думку, після анексії про Крим почали говорити частіше.

«За моїми оцінками, про Крим ніколи так багато не говорили, як зараз. Якщо брати взагалі, то в цілому дискурс, який був в офіційному Києві й так далі, про Крим так багато не говорили. Мені здається, що якщо взяти рівень національних телеканалів, якщо зайти на їхні новинні стрічки, як мінімум, кілька новин про Крим щодня є», – підкреслила вона.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».