Медіа
Перегляди: 1492
9 квітня 2015

Українці зневірились у владі

Державні інституції втрачають довіру суспільства, що засвідчили результати соціологічних опитувань.

На цьому наголосила директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Якщо подивитися на державні інституції, но ми маємо сплеск довіри до обраного Президента одразу після виборів - і далі падіння. Ані Верховна Рада, ані уряд істотної довіри в суспільстві не мають", - сказала Бекешкіна.

Щодо динаміки рівня довіри до Президента соціолог зазначила: порівняно з груднем 2014 року до березня 2015-го він втратив 11% - баланс довіри-недовіри становив +5, нині він -6.

"Що не так погано для нинішньої ситуації. А от уряд рухнув: було -18, стало -37. Верховна Рада теж рухнула: було -26, стало -40", - констатувала Бекешкіна.

Але найнижчий рівень довіри, як і раніше, мають суди: був -72, зараз -71.

"Звичайно, ми не можемо говорити про стабільність влади. Але маємо відмінність від колишніх ситуацій, коли була альтернатива владі. Зараз цієї альтернативи немає - ні "Опозиційний блок", ні КПУ не є авторитетами. Владі треба відновлювати довіру людей", - підкреслила директор Фонду "Демократичні ініціативи".

При цьому вона додала: рівень довіри до церкви є найвищим і стабільним - був +45, нині +44.

Соціологічне опитування у грудні 2014 року було проведене Фондом  "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова, у березні 2015-го - Центром Разумкова.