Медіа
Перегляди: 1880
31 травня 2012

Українці все ще бояться НАТО

Більшість громадян України проти членства країни в НАТО, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи".

На прес-конференції в четвер у Києві директор "Демініціатив" Ірина Бекешкіна повідомила, що лише 15% респондентів проголосували б за вступ України до НАТО, проти - 62%.

При цьому серед противників вступу до НАТО 63% побоюються, що Україна може бути втягнута у військові дії Альянсу, 46% вважають НАТО "агресивним імперіалістичним блоком", а 34% впевнені, що Україна має бути позаблоковою державою.

Водночас, українці мало знають про НАТО: 48% опитаних не знайомі з процесом ухвалення рішень в альянсі: 14,9% респондентів вважають, що рішення ухвалюються більшістю голосів, 19,7% зазначили, що рішення ухвалюються консенсусом, коли згодні всі країни-члени НАТО.

За словами І.Бекешкіної, у разі проведення всеукраїнського референдуму з питання вступу України до НАТО, він би провалився. "Народ байдужий до цього питання", - констатувала вона.

Опитування проводилося з 30 березня по 4 квітня поточного року. Опитано 2009 людей у всіх регіонах України. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

//«Інтерфакс-Україна»

 

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024