Коментарі
Перегляди: 2044
19 квітня 2018

Україна на рік зупиниться в реформах і зануриться в аукціон виборчих обіцянок

Україна на рік призупинить реформи і зануриться у вибори.

Про це сказала соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва  Ірина Бекешкіна в ефірі телеканалу "Голос Америки"

"Боюся, що у передвиборчий рік всяке реформування припиниться. Почнуться змагання у популізмі, аукціон обіцянок і все таке інше", - зауважила вона.

Популізм може перемогти конструктив, прогнозує експерт.

"Якщо подивитися на нашу виборчу історію, вона досить цікава. На всіх виборах за винятком 1999 року (другий термін Кучми), президентських і парламентських, завжди перемагала опозиція. Бо під час виборів починається аукціон. Потім люди приходять до влади і просто не можуть цього виконати.

Потім знову обирають: ах, ви не змогли, ми оберемо інших, які теж багато обіцяють і теж не можуть", - пояснила соціолог.

Ах, ви не змогли, ми оберемо інших, які теж багато обіцяють

"Люди потребують змін, бо не задоволені ситуацією, яка є. З іншого боку, недовіра до державних інстанцій така, що вони заздалегідь не вірять, що ці реформи будуть потрібними і корисними. Треба показати якийсь позитивний результат, швидко.

А швидко не буває, якщо це якісь фундаментальні реформи. Хоча інколи - так. Ефективною була реформа зовнішнього незалежного оцінювання, в яке теж не вірили. Але вже після першого прийому, коли діти, які не мали сподівань що пройдуть у провідні українські вузи, пройшли - люди відразу повірили", - сказала Бекешкіна.

 Оригінал: Gazeta.ua

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024