Медіа
Перегляди: 2056
3 вересня 2013

Україна на даний момент виграє інформаційну війну з Росією

Росія ще посилюватиме тиск на Україну до Вільнюського саміту, але на даний момент Україна виграє інформаційну війну, зазначила Ірина Бекешкіна, директор фонду "Демократичні ініціативи".

"Поки що інформаційну війну виграє Україна. Можливо, тому, що в свої європейських прагненнях зараз об'єднанні і опозиція, і влада", - цитує її слова УНН.

На думку експерта, Росія прагне затягти Україну в Євроазійський простір, щоб відродити імперію, але не у формі єдиної держави, а у формі аналога ЄС.

"Якщо Україна таки підпише у Вільнюсі Угоду про Асоціацію – це буде означати такий, я б сказала, рубіж, після якого Україна буде все більше і більше віддалятися від Росії. Зараз це поки не підписано і сподівання, що воно підписано не буде, то Росія сподівається залучити Україну спершу до Митного союзу, потім – до Євразійського простору, а потім, так чи інакше, відродити Російську імперію. Але не у вигляді єдиної держави, а у вигляді аналогу Європейського Союзу. Без України цю імперію відродити буде просто неможливо. Зараз наступає вирішальний момент, тому, думаю, що вплив Росії інформаційний і економічний буде посилюватися", - вважає І.Бекешкіна.

Раніше прем'єр Микола Азаров зазначав, що Україна хоче нарощувати обсяг та якість товарообігу з Росією.

Джерело: УНН