Коментарі
Перегляди: 1305
22 лютого 2022

Україна має вимагати від західних союзників більш жорсткої реакції і санкцій проти Росії - експерт

Таку думку висловила політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна під час круглого столу "Ні – агресії Росії! Громадська думка у лютому 2022 р." в Укрінформі, присвяченого обговоренню визнання РФ маріонеткових утворень «Л/ДНР» та презентації результатів опитування Фонду.

“Україні зараз треба не боятися ставити наших союзників в некомфортне становище, штовхаючи їх до більш жорсткої реакції. Я боюся, що будь-яка ескалація на Донбасі не буде сприйматися більшістю наших союзників як та агресія, якої всі так боялися і про яку попереджали. Тобто, для них це є ескалація на Донбасі, але ще не повномасштабне вторгнення в Україну”, - зазначила Золкіна.

На її переконання, Україна має в жодному разі не допустити такого трактування на міжнародній арені дій країни-агресора й вимагати щодо неї більш жорстких санкцій.

“Наше завдання зараз по-гарячому вимагати на всіх міжнародних майданчиках, щоб такого трактування не було. Бо Росія зараз створила всі умови для відкритої діяльності регулярних військ і наступальної операції на нові території Донбасу. І якщо жорстких санкцій не буде зараз, то ймовірність вторгнення на іншу територію Донбасу лише зросте”, - вважає експерт.

Вона розкритикувала перший пакет санкцій проти РФ з боку США, вважаючи їх такими, що не відповідають рівню вчинених країною-агресором дій.

“Запроваджений американською адміністрацією перший пакет санкцій абсолютно не відповідає вчиненим Росією діям і не має нічого спільного з тим убивчим пакетом санкцій, як то перекриття свіфту (міжнародна платіжна система — ред.), Північного потоку-2, економічних, фінансових потоків чи запровадження персональних санкцій проти всіх членів Радбезу, які відверто і під запис засвідчили свою підтримку зовнішньої агресії Росії”, - наголосила Золкіна.

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024