Коментарі
Перегляди: 2773
26 травня 2020

У Баканова не буде політичної волі серйозно розслідувати справу проти Єрмака

Печерський районний суд Києва зобов’язав Офіс генпрокурора внести до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо державної зради нардепів «Опозиційної платформи – За життя», які кілька разів зустрічалися з депутатами та президентом Росії.

Який матиме розвиток відкриття справи про державну зраду проти Медведчука і його соратників, Громадське радіо запитало  в Олексія Гараня, наукового директора Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Олексій Гарань: Початок розслідування і відкриття справи ще нічого не означає. Безумовно, важливо що буде потім. Є тиск громадськості, тому що позиція Медведчука і «Опозиційної платформи – За життя» є відверто проросійською. Вони грають на руку російським агресорам, питання в тому, як це довести юридично.

Має бути ще й політичне бажання розкрити роль Медведчука і його сили. Я не певен, що таке бажання є з боку нинішньої влади і з боку СБУ. У країні створюється атмосфера вседозволеності для проросійських сил. Згадаймо Портнова, його діяльність. Я думаю, що ніяких наслідків не буде, хоча є юридичні речі, за які можна зачепитися.

Анастасія Горпінченко: Вчора СБУ підтвердила інформацію про відкриття провадження стосовно можливої державної зради з боку очільника Офісу президента Андрія Єрмака та президента Леоніда Кучми. Чи ця інформація може вплинути на рейтинги Зеленського?

Олексій Гарань: Я думаю, що ніяких наслідків не буде, хоча тут є юридичні моменти, за які можна зачепитися. Ніколи раніше підпис українських офіційних осіб не стояв поруч з титулом «уполномоченный представитель ОРДЛО». Ми тих людей, які беруть участь у переговорах в складі російської делегації – ніколи не визнавали, бо вони не обрані на законних виборах. Але чи буде політична воля у Баканова для того, щоб серйозно розслідувати цю справу проти Єрмака, коли обидва є ставлениками Зеленського – сумніваюсь. На рейтинги це навряд вплине. Є оцінка політично активної частини суспільства, є експертна оцінка, є оцінка громадянського суспільства, а є загальна оцінка населення.

Повну версію розмови слухайте у доданому аудіофайлі

 

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024