Медіа
Перегляди: 1318
31 жовтня 2018

Тиснути на українську владу і не давати їй гроші

Так відповіла більшість українців на запитання  про те, що Європейський Союз та США можуть зробити для прискорення реформ в Україні?

«Суспільство не довіряє владі і вважає, що ті кошти, які надають міжнародні інституції, зокрема ЄС,   в рамках  різних програм, не знаходять цільового призначення», – так  політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» Руслан Кермач  у студії Громадського радіо прокоментував результати громадської думки, здійснені спільно «Демініціативами» та  Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Центру «Нова Європа».

Це жорстко, але справедливо – вважає  експерт. Адже якщо подивитися на ті позиції, які Україна обіймає з індексів сприйняття корупції,  то  ситуація  впродовж років не змінюється. Корупція продовжує посідати перші місця у ТОП-проблем в державі.

Трохи інший ракурс сприйняття ролі США в українців. Сполучені Штати  сприймаються радше як силовий актор, який відіграє насамперед головну роль у безпековій площині, і саме тому 20% громадян  вважають, що США мають надати безпекові гарантії Україні. Високі очкування  у людей і від посилення санкцій з боку  СШАі проти Росії.

Попри те, більшість українців – 60% – стверджують, що  Україні треба продовжувати реформи навіть при  тому, якщо ЄС не надаватиме державі перспективи членства.

Більше про це –  в інтервʼю з  Русланом Кермачем – на Громадському радіо.

Оригінал: Громадське радіо