Медіа
Перегляди: 1132
28 квітня 2015

Тема безвізового режиму — це спосіб зняти відповідальність за невиконані реформи

Анатолій Марциновський,  Олексій СидорчукВ ефірі Громадського радіо - про результати саміту «Україна — ЄС», який відбувся в Києві. В ефірі саміт коментують Анатолій Марциновський (експерт з питань ЄС, журналіст «Газети по-українськи») та Олексій Сидорчук (аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва).

Анатолій Марциновський: «Україною були винесені на порядок денний не найбільш актуальні питання: наприклад, перспективи членства, питання подачі заявки на членство у ЄС, атакування питаннями безвізового режиму та введення миротворців ЄС. Нагаль запитання — це імпліментація угоди про асоціацію, тобто внутрішні реформи».

Олексій Сидорчук: Бажання,щоб нас назвали «європейською державою» — це питання інерції. Для нас це певний знак, що це відкриває дорогу од ЄС. Це ніби символічно відкриває ворота до ЄС. Саміт показав, що в України та ЄС знову розходяться пріоритети. Є певні очікування ЄС, які Україною не були виправдані. Тема миротворців або безвізового режиму — це спосіб зняти з себе відповідальність за невиконані реформи».