Коментарі
Перегляди: 2285
19 листопада 2019

Свою ідеологію «Слуга народу» змінюватиме в міру падіння свого рейтингу

«Слуга народу» (СН) після перемоги на позачергових парламентських виборах вирішила змінити свою ідеологію на догоду виборцям і членам партії. Новий програмний документ може бути представлений уже наступного проку.

 «Політична партія «Слуга народу» шукатиме  для себе нову ідеологію, яка  міститиме елементи конкуруючих, а з низки позицій –  протилежних ідеологій: лібералізму, консерватизму та соціалізму», – про це під час партійного з'їзду заявив новий глава партії Олександр Корнієнко, який 10 листопада  змінив Дмитра Разумкова на посаді голови «Слуги народу», оскільки,  згідно із законом, той не може суміщати керівництво Верховною Радою і політичною силою.  

Професор політології НаУКМА, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань у коментарі  «Апострофу»,  висловив думку, що після встановлення відносин СН із групою лібералів в Європейському парламенті заяви про зміну ідеології видаються нелогічними. У кінці жовтня в Афінах СН брала участь у конгресі європейської групи «Альянсу лібералів і демократів за Європу». Очікується, що незабаром партія може набути повноцінного членства в цій групі.

«У нас вже є приклади, коли Партія регіонів заявляла, що сповідує соціально-демократичний напрям. Вони навіть співпрацювали в Європарламенті з соцдемократами. «Батьківщина» разом із БПП співпрацює з Європейською народною партією, хоча мають різні ідеологічні напрямки», – каже «Апострофу» Олексій Гарань.

За словами політолога, СН, як і більшість українських партій, створювалася під конкретного лідера. У даному разі – президента Володимира Зеленського. В умовах падіння рейтингів, доводиться шукати варіанти, щоб підтримка виборців не знижувалася.

«Зараз партія намагається відійти від лібералізму, який у суспільстві, вважається ледь не лайкою. Щойно у партії намітиться тенденція падіння рейтингів, у неї з'являтимуться заяви соціалістичного і патерналістського штибу», – пояснив політолог.

Повний текст статті: Апостроф

Останні новини з категорії Коментарі

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024