Медіа
Перегляди: 1377
18 квітня 2015

Соціологи радять волонтерам балотуватися на Донбасі

Місцеві вибори на Донбасі мають шанс виграти активісти з волонтерських організацій, оскільки саме їм там чи не найбільше довіряють.

Таку думку висловила старший науковий співробітник Інституту соціології України Ірина Бекешкіна в розмові з журналістами під час наукової сесії в НАН. 

"За кого будуть голосувати на місцевих виборах (на Донбасі), якщо там просто немає громадської думки легітимного політичного представництва? Тобто це велика проблема. Я пропоную вирішувати її так. В цих регіонах довіряють лише церкві і волонтерам. Очевидно, що волонтерський рух повинен висувати своїх активістів і повинен брати участь у місцевих виборах, тому що саме їм там зараз довіряють", - зазначила Бекешкіна.

За її словами, проблема місцевих виборів на Донбасі пов'язана з тим, що там "центральну київську владу вважають відповідальною за те, що відбувається, і її не жалують", так само, як і місцеву владу. "Партія регіонів, яка раніше там тримала монополію, просто рухнула. "Опозиційний блок" отримав перемогу, але це 30-40% від 30% тих, хто пішов на вибори, - тобто це представництво 10-15%", - уточнила соціолог.

Вона наголосила при цьому, що церква, якій найбільше довіряють, повинна згадати про миротворчу функцію.

Громадська спілка Донбаса