Медіа
Перегляди: 1498
1 листопада 2018

Підвищення тарифів можна пояснювати раціонально, але люди на це реагуватимуть емоційно

Таку думку у «Великому ефірі Василя Зими» на телеканалі Еспресо висловив (28 хв.) професор політології НаУКМА, науковий директор  Фонду «Демократичні ініціативи»  Олексій Гарань.

Цими днями виповнилось 10 років після підписання Меморандуму з МВФ, де тодішній премʼєр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла до кінця 2011 року зрівняти  ціни на газ власного українського видобутку з цінами на імпортований газ.  Нині  ж опозиція використовує подібні дії влади  для її критики.  Чому так – розмова з політологм.

 "Можна раціонально, експертно пояснювати підвищення цін на газ, – каже Олексій Гарань, –  але емоційно люди на це реагують негативно і це створює гарні можливості для опозиції, зокрема Юлії Тимошенко".

Олексій Гарань переконаний, що у період передвиборчої кампанії опозиція використовуватиме ці та інші економічні чинники для критики влади.

За словами політолога, Порошенко намагається набрати балів на безпековій темі, і тому в темі НАТО Тимошенко виступає в ролі "наздоганяючої". Звідси й поява тези про "воєнний кабінет" Тимошенко, хоча воєнний кабінет вже діє при РНБО.

У програмі говорили також про  "вибори" в ОРДЛО, Росію і Томос, маячню Путіна про  «заборони на професії» для росіян.

«І це, коли росіянин Клімкін очолює МЗС!», - акцентував Олексій Гарань.

Оригінал: Еспресо.tv