Медіа
Перегляди: 1807
12 липня 2016

Що відділяє Україну від введення безвізового режиму

Політолог, професор політології Києво-Могилянської академії, науковий директор "Фонду Демократичні ініціативи" для "Нового часу"
Якщо країна виконала поставлені вимоги, отже, треба виконувати обіцяне

Україна виконала вимоги Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом. Це підтверджено Єврокомісією, і ніякі додаткові умови нашій країні висувати не стануть. Якщо країна виконала поставлені перед нею вимоги, отже, треба виконувати обіцяне.

Комісар Європейського Союзу з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Хан заявив, що рішення щодо безвізового режиму між Україною і ЄС буде прийнято восени.

Відстрочки щодо прийняття відповідного рішення виникли не з вини України – час виявився не найсприятливіший. Європа занепокоєна напливом біженців, і Європейський Союз вирішив виробити механізм, який дозволив би припиняти дію безвізового режиму у випадку надзвичайних ситуацій. Коли цей механізм буде вироблений, тоді запуститься спрощений режим для громадян України.

Ще однією перешкодою може стати зв'язка з Туреччиною. Якщо рішення по Україні і Туреччині буде прийматися синхронно, можуть виникнути додаткові перешкоди, оскільки турки не виконали всіх вимог європейської сторони щодо введення безвізового режиму.

Таким чином, якщо знімуть всі перешкоди – ЄС розробить механізм призупинення безвізового режиму і Україну не поставлять у зв'язку з Туреччиною, восени (в крайньому випадку, до кінця року) українці отримають довгоочікуваний безвіз.

Останні новини з категорії Медіа

Як відновлюють духовні споруди на Київщині

Відеоматеріал про відновлення релігійних об’єктів, постраждалих від обстрілів та пограбування внаслідок повномасштабного вторгнення росії в...
7 травня 2024

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024