Медіа
Перегляди: 622
8 березня 2024

Що таке соціологія – пояснюють фахівці-соціологи

Українці – допитлива й активна нація. Їх цікавлять рейтинги політиків та політичних партій. Вони уважно стежать за цифрами довіри чи недовіри до різних суспільних і державних інституцій. Охоче беруть участь у голосуваннях на різних соціальних платформах чи телебаченні. Й навіть застосунок «Дія» дав збій, коли понад мільйон українців намагалися проголосувати за кандидата на пісенний конкурс «Євробачення».

Та чи можна назвати соціологією голосування в застосунку «Дія» чи в улюбленому телеграм-каналі? Чи коректно зводити соціологію тільки до опитувань? Що відрізняє справжніх соціологів від «фальсифікаторів»? Що потрібно знати, щоб мати впевненість у достовірності даних соціологічного опитування?

Все це у нашому відео пояснюють фахівці, які як ніхто інший знаються на соціології: виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко та аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов.