Коментарі
Перегляди: 640
6 травня 2022

Що Путін утне на 9 травня і як Макрон відвертає Індію від Росії – Олексій Гарань

«До 9 травня Путін має намір отримати хоч якусь символічну перемогу. Хоча  з інформаційною блокадою, в якій живе зомбоване російське суспільство, Путін може сказати, що він вже отримав перемогу, запобігши нападу українських людожерів на народ Донбасу, і  велика частина російського населення у це повірить», –  зазначив професор політології НаУКМА, наукового директора Фонду «Демократичні ініціативи»  Олексій Гарань в ефірі Телеканалу Прямий,  відповідаючи на запитання про  ймовірні плани російського  диктатора на  9  травня.

За його словами, якщо Путін оголосить 9 травня  війну, то він перелякає все російське суспільство, бо це означатиме загальну мобілізацію. Тому йому простіше робити цю мобілізацію приховано,  не займаючись оголошенням війни.

Піти на анексію так званих народних республік і включити їх до складу Росії  – теж  буде контрпродуктивно для самої Росії. На зараз це лиш пропагандистське гасло визволення, а якщо він зробить анексію в Європі, то це ще гірше ускладнить міжнародні позиції РФ, пояснив політолог.

«І хоча логічно він цього не має робити,  –  каже Олексій Гарань, –  але  ми неодноразово бачили, як Путін обирає ці  програші сценарії для самої Росії».

Про плани Путіна на 9 травня, що вшановує Україна 8-го і 9 травня та як Захід намагається відвернути Індію від Росії – дивіться  в інтерв’ю професора. 

Останні новини з категорії Коментарі

Чи зміниться робота РНБО за нового секретаря Литвиненка та чому звільнили Данілова – відповідають експерти

Олексій Гарань і Володимир Фесенко розповіли, що очікувати від нового секретаря РНБО Олександра Литвиненка, чому звільнили Данілова та чи зм...
29 березня 2024

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024