Медіа
Перегляди: 1137
11 листопада 2014

Росіяни сильніше відчувають наслідки антисанкцій – Левада-Центр

Росіяни почали сильніше відчувати на собі негативні наслідки продовольчих санкцій, введених Москвою у відповідь на санкції Заходу в зв’язку з політикою російської влади щодо України. Про це свідчать результати соціологічного опитування «Левада-центру».

При схваленні населенням (73%) дій російської влади, спрямованих на заборону імпорту продуктів харчування з країн Заходу, росіяни стали більш тверезо підходити до оцінки можливих наслідків від цих кроків.

Частка респондентів, які відзначають зростання цін на продукти харчування, зросла з 35% в серпні 2014 до 64% в жовтні.

Дві третини опитаних (61%) очікують зниження рівня життя і скорочення доходів в найближчому майбутньому.

Якщо влітку 45% росіян вважали, що зовнішньополітичний курс Росії призведе до можливої економічної кризи, то зараз так думають 56% опитаних.

Опитування провели 24-27 жовтень 2014 року по репрезентативній всеросійській вибірці міського та сільського населення серед 1630 осіб в 134 населених пунктах 46 регіонівкраїни. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

У серпні президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким забороняється упродовж року ввозити до Росії окремі види сільськогосподарської продукції, сировину і продовольство з країн, що запровадили санкції проти Росії.

Раніше Євросоюз, США, а також низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії, спрямовані на дестабілізацію становища в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.

Радіо Свобода

 

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024