Медіа
Перегляди: 1498
2 січня 2013

Рік втрачених можливостей

Відомі вітчизняні експерти, опитані газетою "Україна Молода", вважають, що 2012-й - рік втрачених можливостей, а наступний 2013-й - рік справжньої кризи.

"Це був рік виборів, які, за оцінками наших і міжнародних експертів, посунули нас назад від демократії і європейської інтеграції. Це рік втрачених шансів - був шанс підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом, шанс продемонструвати, що нова команда може бути демократичною", - вважає соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко та директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський відзначають і позитивні моменти - вдале проведення Євро-2012, відсутність катастрофічного падіння економіки й стабільність гривні.

Пан Фесенко також відзначив продовження посилення впливу сім’ї президента Віктора Януковича. Наступний рік буде, скоріше за все, роком другої хвилі економічної кризи і питання лише в тому, якими будуть її масштаби і гострота, вважає пан Фесенко.

Цю думку поділяє і пан Погребинський, який передбачає також загострення проблеми невирішених відносин із Митним союзом та скорочення робочих місць.

Пані Бекешкіна вважає, що Віктор Янукович втратить владу на виборах-2015. Принаймні, зараз опозиція має значно кращу позицію, каже експерт.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024