Медіа
Перегляди: 1965
24 листопада 2010

Результати саміту Україна-ЄС є оптимістичнішими, ніж прогнозувалося

На цьому наголосила директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час засідання "круглого столу" на тему "Саміт Україна-ЄС: очікування та наслідки".

 
За словами І.Бекешкіної, напередодні саміту фонд провів опитування 39 експертів з метою з'ясування їхньої думки щодо перспектив пожвавлення європейської інтеграції України. Тоді фахівці переважно висловлювали переконання, що саміт не стане поштовхом для євроінтеграції, яка і надалі залишатиметься на рівні політичних декларацій. Лише 2 експерти вірили у те, що цей захід буде продуктивнішим за попередні. "Саміт вийшов більш успішним, ніж очікували вони", - сказала директор фонду.

Вона зазначила, що переважна більшість фахівців вважали: на саміті Україна-ЄС не буде підписано Угоду про створення зони вільної торгівлі, що наша держава не отримає План дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом.

"Щодо ймовірного членства України в ЄС, то наші експерти теж розійшлися в думках. У найближчі 5 років не очікує ніхто. А далі - це 10-15 років, дехто вважає, що у далекому майбутньому", - сказала І.Бекешкіна.

"Очевидно, така невизначеність пов'язана з тим, що і політика України з приводу членства в ЄС зараз не визначена попри те, що Президент сказав, що це наша перспектива", - припустила вона.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, учора в Брюсселі Україна і ЄС ухвалили План дій щодо візової лібералізації для українців, підписали протокол про доступ України до програм ЄС. Окрім того, керівники Європейського Союзу та України обговорили весь спектр двосторонніх відносин, переглянули поточні результати переговорів між Україною і ЄС щодо укладення Угоди про асоціацію, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Олена Вигуляр, Марина Гонта, КИЇВ. 23 листопада 2010 року.

УКРІНФОРМ

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024