Олексій Гарань

доктор історичних наук, професор кафедри політології НаУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва

Медіа
Перегляди: 2704
23 листопада 2017

Революція Гідності: чотири роки потому. Чого досягли українці

Напередодні, Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичної ініціативи" представила результати опитування експертів щодо четвертої річниці Революції Гідності.

15 із 62 опитаних переконані, що Майдан переміг. Більше половини експертів переконані, що Майдан скоріше переміг, ніж програв.

Головні цілі: відновлення курсу на євроінтеграцію, підписання асоціації з ЄС та повалення режиму Януковича.

Наступні цілі: боротьба з корупцією, проведення реформ, зосередження на розвитку економіки, обрання наступної Верховної Ради за новими правилами. 

На скільки це опитування репрезентативне і відображає думки експертів і людей? Про це говоримо у програмі "Аргумент День" з Олексієм Гаранем, він - професор Києво-могилянської академії, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи».

Коментар: "Опитування відбувається вчетверте, до річниці Майдану. Це саме експертне опитування. Якщо порівняємо думки експертів і звичайних людей, побачимо більш зважені висновки. Експерти намагаються поставити зміни в загальний контекст".

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, на честь річниці початків двох революцій – Помаранчевої революції у 2004 році та Революції Гідності у 2013 році – в Україні відзначається День Гідності та Свободи.

Джерело: Ера Медіа