Медіа
Перегляди: 3073
1 липня 2020

Про події в країні та світі - Олексій Гарань та Євген Магда у програмі "Прямий контакт" з Тарасом Березовцем

Призначення  на пост виконувача обов'язків міністра освіти і науки плагіатора Сергія Шкралета,  політичні наслідки переслідування Петра Порошенка, референдум в Росії та ініціатива Путіна запровадити новий світопорядок – ці та інші теми у програмі «Прямий контакт» з Тарасом Березовцем обговорили професор політології НаУКМА,  науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань та директор  Інституту світової політики Євген Магда.

«Якщо говорити про ідею  неформального саміту постійних членів Радбезу, то мені  важко уявити це», – прокоментував перспективу проведення ініційованого Путіним саміту лідерів постійних членів Радбезу  Олексій Гарань.

«І хоч Трамп уже пропонував  покликати Росію у «Велику сімку», проти цієї ідеї виступили Німеччина та Канада,  ­– каже політолог. – На даний момент ця ідея заблокована.  А якщо вони  за цих умов підуть  на таку зустріч в у рамках «Великої п'ятірки», це  викличе критику багатьох американських союзників».

А ще експерти обговорили тему виборів, яка актуальна сьогодні  як для Сполучених Штатів, так і для України, яка готується до місцевих перегонів.

«Американська система виборів побудована таким чином, щоб був баланс сил, щоб не могла одна політична сила монополізувати всю владу, – прокоментував ви Олексій Гарань. –  Система загалом має бути побудована в такий спосіб, щоб інституції зберігали спадковість  і щоб не можна було в один день обрати і переобрати всіх і все».

Якщо екстраполювати це на українські вибори,  то «саме для того у нас Центральна виборча комісія і має термін дії сім років. Це було зроблено спеціально, щоб не міг переможець підпорядкувати цю інституцію собі. Але Зеленський  таки зробив це і підпорядкував собі ЦВК, відправивши її у відставку», – підсумував Олексій Гарань.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024