Коментарі
Перегляди: 3021
10 червня 2020

Про кандидатів-плагіаторів на міністра освіти та інші події тижня – у «Прямому контакті» з Олексієм Гаранем

У програмі Тараса Березовця "Прямий контакт" на Телеканал "Прямий" Олексій Гарань, професор політології НаУКМА, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи», разом із  російським політологом Андрієм Піонтковським  обговорили поточні політичні події.

Зокрема, Олексій Гарань запропонував редакції поговорити про кандидатів-плагіаторів і екс-регіоналів від Зеленського на міністра освіти і ця ідея була прийнята (з 27 хв.).

«Мені, як професору Національної Києво-Могилянської академії, це особливо болить, – каже Олексій Гарань. – Справедливості ради, один з цих екс-регіоналів (Шкарлет) побіг до БПП, що свідчить про відсутність політичних принципів. Але особливо вражають плагіати Шкарлета і Бабака, який, до речі очолює комітет ВР з освіти та науки. Президента це влаштовує, і він вважає їх добрими кандидатами? Щонайменше дивно». 

Обговорили й тему продовження суду в Гаазі – чи послабилася українська позиція через непевність політики Зеленського на Донбасі.

На відміну від Андрія Піонтковського, який вважає Єрмака агентом Росії, Олексій Гарань цього не стверджує,  хоча вважає  підпис Єрмака 11 березня вважаю «зрадою» української позиції. Добре, на думку професора, що далі цей процес вдалося зупинити і Олексій Резніков демонструє рішучу позицію. 

Обговорили і протести в США та їхній вплив на шанси обох кандидатів.

«Спочатку видавалось, що Трамп зможе використати протести, щоб показати себе сильним політиком, але не спрацювало і наразі Байден суттєво вирвався вперед. Хоча списувати Трампа зарано», – каже Олексій Гаран.. 

Згадали і про запропонований Зеленським закон про статус першої леді.

Науковий директор «Демініціатив» вважає  його зайвим. «Інші країни, та й у нас якось без цього жили і живуть. Розумію Президента як людину убезпечити дружину від критики, але гадаю, що це якраз вияв комплексів Зеленського, який в усьому бачить критиканство Порошенка (і тому навіть заявляє, що не «ходить у фейсбук»)», – зауважив Олексій Гарань.  

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024