Медіа
Перегляди: 1317
29 травня 2014

Порошенко має серйозний потенціал об'єднати Україну на базі євроінтеграції - аналітик

Переможець президентських виборів 2014 року Петро Порошенко має серйозний потенціал об'єднати всю Україну на базі євроінтеграції.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила у Херсоні під час круглого столу "Перспективи європейських реформ в Україні: внутрішній потенціал та досвід сусідів" Марія Золкіна, політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".

"У світлі президентських виборів Петро Порошенко має досить цікавий електорат. Якщо він та його команда зможуть використати фактор, який об'єднує його виборців - це європейська, євроатлантична інтеграція, а абсолютна більшість його виборців виступають за ці напрямки, у нас буде можливість над цим працювати і об'єднати країну", - сказала М.Золкіна.

Вона підкреслила, що "більшість - або абсолютна, або відносна - проголосували за Петра Порошенка в усіх регіонах України, в тому числі, і в східному регіоні, там, де вдалося провести голосування".

Плюс до цього, зазначила експерт, за Порошенка рівномірно проголосували як жителі міст - великих і маленьких, так і сіл та селищ. 50% тих, що за нього проголосували - це люди, які живуть у містах, і друга половина його виборців - це люди, які живуть у селах.

Валерій Староселець, ХЕРСОН. 29 травня 2014 року.