Опитування
Перегляди: 2964
26 грудня 2004

Попередні результати Національного екзит-полу’2004 (переголосування другого туру)

За підсумками обробки 80% анкет станом на 20.00, одержано такі дані:

Віктор Ющенко — 56.5%

Віктор Янукович — 41.3%

Проти обох — 2.3%

Різниця голосів, відданих за кандидатів, становить 15.2%

26 грудня, під час переголосування другого туру виборів Президента України, Кон­сор­ціум з проведення Національного екзит-полу’2004 опитав на 460 виборчих дільницях близь­ко 30.000 осіб. За даними опитування, за Віктора Ющенка про­голосувало 56.5% від тих, хто взяв участь у голосуванні, за Віктора Януковича — 41.3%, про­ти обох — 2.3%. Досяжність — 82%. Похибка складає близько 1.8%.

Екзит-пол провів консорціум у складі Фонду “Демократичні ініціативи”, Київського міжнародного інституту соціології й Українського центру еко­но­мічних та політичних досліджень імені О. Разумкова. КМІС та Центр ім. Разумкова провели два паралельні опитування за загальнонаціональною ви­бір­кою. Результати двох опитувань було зведено разом.

Опитування проводилося методом таємного анкетування, коли виборець власноруч за­пов­нював невелику анкету і вкидав її у скриньку. Таким чином, навіть інтерв’юєр не бачив від­повідей респондента. Консорціум вважає, що саме такий метод є максимально набли­женим до процедури таємного голосування. Це дало змогу зробити дослідження об’єк­тив­ні­шим через зменшення побоювань виборців брати участь в опитуванні і відповідати, за кого ж вони справді проголосували.

Національний екзит-пол’2004 проводився під контролем Центру Левади (Росія) і компанії PBS (Польща).

Проект Національний екзит-пол’2004 співфінансують Швейцарська Дирекція з питань розвитку та спів­ро­бітництва, Королівське Посольство Норвегії в Україні, Програма демократичних грантів Посольства США в Україні, Канадське агентство міжнародного розвитку, Посольство Канади в Україні, Посольство Ко­ро­лів­ства Нідерландів в Україні, Посольство Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні, Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida, Королівське Посольство Данії в Україні, Представництво Єврокомісії в Україні, Фонд Чарльза Стюарта Мотта (США), Національний фонд під­тримки демократії (США), Міжнародний фонд “Відродження” і Фонд “Євразія”.

Прес-служба консорціуму

Останні новини з категорії Опитування

Громадська думка українців щодо святкування дати закінчення Другої світової війни у Європі

Пресреліз, підготовлено за результатами опитувань Інституту соціології НАН України, Фонду "Демократичні ініціатви", Центру Разумкова, КМІС...
8 травня 2024

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні – загальнонаціональне опитування

Загальнонаціональне опитування проведено з 21 по 27 березня 2024 року
25 квітня 2024

Джерела інформації про війну

Загальнонаціональне опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разум...
18 квітня 2024

Повоєнне відновлення України та медіаспоживання: загальнонаціональне соціологічне опитування

Загальнонаціональне опитування проведене з 3 по 12 березня 2024 року на замовлення медіамережі «Вікно Відновлення»
28 березня 2024