Медіа
Перегляди: 819
31 серпня 2015

Політолог розповіла, чому РФ намагається нав'язати Україні «свою Конституцію»

Обговорення змін до Конституції України винесено за рамки українського політичного поля.

Про це в студії Чорноморської ТРК розповіла політолог Марія Золкіна. На її думку, Україна зі свого боку виконує умови Мінських угод, в цей же час відбувається тільки погіршення ситуації на Донбасі:

«Україна на сьогоднішній день не виробила лінію поведінки для того випадку, коли Мінські угоди не виконуються другою стороною. Ми, у свою чергу, виконали не тільки військову частину цих домовленостей, а й приступили в односторонньому порядку до виконання політичної частини. Це проявляється в пропонованих змінах в Конституції України. Але ми бачимо, що військовою деескалації не тільки немає, але ситуація на фронті погіршується. Більш того, Росія намагається вплинути на те, як буде виглядати українська Конституція».

Також політолог підкреслила, що сьогодні Євросоюз повинен чітко визначитися зі своєю подальшою політикою відносно Російської Федерації:

«Виходячи з того, що Євросоюз декларував до нинішнього моменту, якщо немає прогресу з боку Російської Федерації у виконанні Мінських домовленостей, то санкції будуть посилюватися. Але очевидно, що у Євросоюзу на сьогодні немає бажання посилювати санкції відносно РФ. Тому зустріч у Берліні я б назвала своєрідною звіркою годин між Україною та її західними партнерами. Ця зустріч важлива тим, що на ній обговорювалися подальші позиції і формування політики Німеччини, Франції та України».