Коментарі
Перегляди: 1245
12 лютого 2020

Поки що найближче оточення Зеленського – це ті, кому він особисто довіряє

Володимир Зеленський звільнив очільника Офісу президента Андрія Богдана і призначив на цю посаду свого помічника Андрія Єрмака.

Кілька місяців Андрія Богдана називали людиною, яка має найбільший вплив у новому керівництві країни, соцмережі палко реагували на фотографії, на яких він щось шепоче на вухо Володимиру Зеленському, і навіть створювали меми на цю тему.

Українські політологи та соціологи розповіли BBC News Україна, що могло призвести до відставки Богдана і які наслідки матиме призначення Єрмака для управління країною та перемовин з Росією.

Ось що, зокрема, з цього приводу сказала директорка Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

По-перше, кількість скарг на Богдана перейшла в якість ставлення до нього. Очевидно, Зеленському просто набридло слухати скарги.

По-друге, я не вважала, що вплив Богдана на Зеленського - це вплив Коломойського, скоріше за все, це не так. Просто Богдан дуже скандальна фігура, яка псувала відносини з оточенням Зеленському, і президенту набридло слухати їхні скарги.

Водночас ця подія слугуватиме для остаточного припинення підозр у впливі Коломойського на Зеленського, і саме так це будуть доносити до міжнародних партнерів.

Я не думаю, що для України це щось якісно змінює. Нещодавно сам Зеленський зізнавався, що йому важко довіряти людям не зі свого оточення. З самого початку, він оточений людьми, яким особисто довіряв, або людьми, яким це оточення довіряло.

Зараз це трохи змінюється, є намагання якихось об'єктивних призначень. Проте, поки що найближче оточення - це ті, кому Зеленський особисто довіряє, з якими пов'язаний давніми дружніми або робочими відносинами.

Ця ситуація не дуже відрізняє його від попередників. Будь-кого з них оточували свої люди з політиків, і це не так впадало в очі. А коли призначають людей, які не мають відношення до політики, це навпаки впадає в очі.

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024