Медіа
Перегляди: 1261
31 березня 2014

Поділити електорат зі "Свободою"

Останні соціологічні дослідження щодо президентських рейтингів від соціологічної групи "Соціс" та інших компаній показали, що за Дмитра Яроша готові проголосувати від 1,5% до 2,5% виборців.

25 травня, крім президента, українці обиратимуть низку мерів, а також міські ради Києва та Черкас. Для ПС це може стати шансом вперше отримати свої офіційні депутатські групи.

"Я бачила різні дослідження щодо рейтингів Дмитра Яроша і "Правого сектора", можу підтвердити, що цифри, озвучені "Соцісом", з ними збігаються – близько 2% людей готові голосувати за цього політика", - розповіла BBC Україна соціолог Ірина Бекешкіна.

На її думку, президентські вибори стануть доброю можливістю розкрутитися на випадок дострокових парламентських виборів.

"У них також є добрі перспективи на місцевих виборах в Західній Україні та Києві", - додала пані Бекешкіна.

"Якщо ситуація з "Правим сектором" і протистоянням з міліцією заспокоїться, то я бачу у них шанси на місцевих виборах у ради Західної та Центральної України. Ситуація з парламентськими виборами буде складніша, все залежатиме від виборчої системи", - вважає політолог Володимир Фесенко.

Головними конкурентами на електоральному полі для "Правого сектора" експерти називають партію "Свобода".

"На загальнонаціональних виборах ПС буде ділити електорат зі "Свободою". Між ними буде серйозна боротьба, в результаті якої до парламенту можуть не потрапити і одні, й інші", - розповіла BBC Україна пані Бекешкіна.

Згідно із оприлюдненими в середу рейтингами спільного дослідження кількох провідних соціологічних служб, "Свобода" може отримати 5,2% голосів на парламентських виборах, а "Правий сектор" - 2,7%.

Пані Бекешкіна вказує, що запорукою стрімкого росту рейтингу "Свободи" в 2012 році був доступ до ефіру телебачення й дуже проблематично, що такий доступ матиме "Правий сектор".

"Без телебачення нікому нічого на загальнонаціональних виборах не світить, щоб не говорили про Інтернет", - вважає Ірина Бекешкіна.

Джерело: Корреспондент