Медіа
Перегляди: 2091
10 січня 2017

Перспективи Мінська-2017: Україна – Ізраїль

 Паралелі між тими кроками, яким прямує Україна у врегулюванні російсько-українського конфлікту, і тим, які застосовує  Ізраїль у врегулюванні арабо-ізраїльського конфлікту,  на 5-му каналі проводив Олексій Гарань,  науковий директор фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва», професор політолгії НАУКМА.

Оптимальне рішення для Донбасу – варіант “замороженого конфлікту” без застосування сили і поступок бойовикам, вважає професор НАУКМА Олексій Гарань.

– З погляду порівняльної політології, для нас зараз був би оптимальним варіант “замороженого конфлікту”, але такого, коли не стріляють. У цьому разі у нас є такі приклади, як Кіпр, як те саме Придністров’я, – зауважив  професор.

Він також наголосив, що йти на поступки бойовикам неприпустимо і навів приклад Ізраїлю.

– CNN показав, як це теракт у Єрусалимі сприйняли у Секторі Газа. Для них це було свято… А перед цим, ми можемо згадати, що Ізраїль пішов на колосальні поступки саме в Секторі Газа, бо він ліквідував своє військове поселення. І це робилося силою, бо єврейські поселенці не хотіли виїжджати…Що вони отримали? Вони отримали при владі ХАМАС. Виходить, що можна йти на поступки, але ці поступки призводять до відповідної реакції з іншого боку. І це вже є урок для нас, – сказав експерт.