Коментарі
Перегляди: 984
5 листопада 2020

"Патріотам можна пакувати валізи": ТКГ погодила чотири точки розведення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про узгодження Тристоронньою контактною групою щодо врегулювання конфлікту на Донбасі чотирьох нових точок розведення сил і засобів.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу у четвер, передає інформаційна аґенція "Інтерфакс-Україна".

"Питання делікатне. Справді, на порядку денному – чотири точки розведення. Але я пропонував би у питаннях функціонування ТКГ орієнтуватися виключно на офіційну позицію, яка звучить від самої української делегації в ТКГ. Однак я підтверджую, що чотири ділянки для розведення справді існують, і це питання, яке є на порядку денному", – сказав Кулеба.

Напередодні в.о. командувача Об'єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак оголосив на брифінґу в Бахмуті: ТКГ погодила чотири нові точки розведення на Донбасі – Григорівка, Слов’яносербськ, Петрівка і Нижньотепле.

"Ситуація після розведення на ділянках Станиця Луганська, Золоте і Петрівське в цілому залишається стабільною і контрольованою", – оцінив він.

Місто Слов’яносербськ, селище Петропавлівка (до 2016 року – Петрівка) і село Нижньотепле розташовані в Луганській області (перше – райцентр; Петропавлівка і Нижньотепле належать до Слов’яносербського району), Григорівка – в Донецькій області (Бахмутський район).

На погляд політичної аналітикині Фонду "Демократичні ініціативи" Марії Золкіної, згода України на відведення сил у пропонованих точках є поразкою.

"Три перші – в Луганській області. Вздовж лінії розмежування: від багатостраждальної Станиці Луганської, де бойовики досі (!) не виконали всіх умов розведення, – до Золотого. Тепер ще нагадаю, що в рамках відкриття нового КПВВ у Щасті там теж не буде колишнього контингенту. Логіка розведення якраз в тому, аби відсувати військових від КПВВ. Саме там все «випадково» палало вже двічі цього року. А внаслідок пожеж відбувалося «саморозмінування» багатьох ділянок, тож тепер дорога будь-яким ДРГ відкрита. Все, що я можу сказати: українським патріотам з тих територій можна пакувати валізи. Рішення алогічне, непродумане, невиправдане, адже обстріли тривають, і точно стратегічно програшне", – прокоментувала Золкіна.

Джерело: Збруч

Останні новини з категорії Коментарі

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024

Чи боятися Кулебі ревнощів Зеленського: як читати дані різних опитувань

Олексій Гарань прокоментував свіжі рейтинги довіри до інституцій
8 квітня 2024