Медіа
Перегляди: 1834
8 вересня 2012

Опозиційні сили разом переганяють ПР на виборах

У сумі результати всіх опозиційних сил на парламентських виборах перевищують результат Партії регіонів. Про це 7 вересня в ефірі "Шустер Live" сказала директор фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Ірина Бекешкіна також зазначила, що КПУ українці чомусь не сприймають за опозицію.

Вона нагадала, що в середині серпня за Партію регіонів готові були голосувати 28,1% виборців, за «Батьківщину» – 25,6%, «Удар» – 11,5%, КПУ – 8,2%. «Свобода» і «Україна Вперед» не набирають прохідні 5%. Не визначились з вибором 14% опитаних.

«Кличко переміщається на Захід, все більше сприймається західним електоратом як опозиційний кандидат і починає забирати виборців в опозиції на Заході і в Центрі. На Заході «Свобода» мала 12,5%, «Удар» вже тоді мав 15,8%.

«Але є ще показник стабільності електорату, впевненість, що він буде голосувати саме так. Впевненість вища у так званих старих партій – ПР, «Батьківщини», КПУ і «Свободи». Там впевненість електорату – 60%, «Удар» і партія Королевської мають нижчий показник – в межах 30%. В «Удару» дуже багато молодого електорату – понад 20%, в КПУ натомість старший виборець, який набагато надійніший», – сказала Бекешкіна.

Також, за словами Бекешкіної, 48% українців вважають, що камери на дільницях розмістять, щоб запобігти порушенням, третина натомість переконана, що хтось на цьому добре заробить, 13% – щоб залякувати виборців. Водночас 87,5% вважають, що їх не злякати камерами спостереження.

Як інформував ZAXID.NET, раніше Бекешкіна висловила думку, що ті українці, які ще не визначились, на виборах підтримають опозицію.

Джерело: 

ZAXID.NET