При цьому досить несподівано (або й не зовсім) цього разу повз Раду впевнено «пролетіли» багато відомих політиків. Це такі одіозні персони, як заступник голови парламентської фракції БПП Кононенко, ще один близький соратник Порошенка Грановський, фігурант багатьох розслідувань щодо корупції в оборонному комплексі України Пашинський, головний шоумен Ради восьмого скликання Ляшко, один із найдосвідченіших «регіоналів» Ківалов, феєричні брати Добкіни та інші. 

Тепер же коронні місця впевнено займуть переважно молоді недосвідчені (хоча й наразі ще політично незаплямовані). Серед них – ведучий Олександр Скічко, весільний фотограф від партії “Слуга народу” Сергій Штепа, який «побив» одіозного Богуслаєва, ресторатор та телеведучий Микола Тищенко, актор студії “Квартал-95” Юрій Корявченков, більше відомий як Юзик, та інші.

Але усі ці весільні фотографи, коміки, телеведучі, співаки бентежать лише на перший погляд. Бо у Раді минулого скликання були свої одіозні особи: добкіни, парасюки, козаки гаврилюки, барни та інші…

Отож поки одні радіють, що більше не бачитимуть ці нестерпні обличчя у Раді, інші бідкаються: а як «нові» тепер працюватимуть без досвіду і навіть вищої освіти?  

Позитивним чи негативним є таке фрадикальне оновлення Ради, «Вголос» поцікавився у експертів.