Медіа
Перегляди: 1315
27 лютого 2014

Новий уряд стане командою, якщо візьме приклад з Майдану - Бекешкіна

Новий уряд поки що не є командою, але може стати нею, якщо усвідомить відповідальність моменту так само, як це зробили люди на Майдані.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Поки що це не команда, але якщо люди будуть заряджені на те, щоб спільно вирішувати завдання, так як на Майдані ми бачили, коли там поруч будували барикади і дядько із закарпатського села, і жіночка похилого віку в шубі, якщо буде усвідомлення того, що треба якомога швидше боротися з наступаючою катастрофою, то це може, звичайно, людей згуртувати в команду, і дуже цього хотілося б", - сказала вона.

Коментуючи кадрові призначення, Бекешкіна зазначила, що новий уряд "все-таки кращий, ніж можна було очікувати, хоча далеко не ідеальний".

"Мабуть, ідеальних урядів немає, тому що уряди в наших умовах - це результат складних перемовин, компромісів і всього іншого. Тобто вийшло щось середнє між політичним урядом і безпартійним урядом професіоналів", - зазначила експерт.

Водночас, зауважила вона, проблема навіть не в персоналіях, а в тому, чи спрацюються люди, які звикли до бюрократичної процедури, з тими, хто взагалі ніколи нічого спільного з ними не мав, бо члени уряду "не просто з різних партій, як коаліційний уряд, деякі з них просто з різних світів".

Стосовно програми нового уряду, Бекешкіна зазначила, що "уявлення, що треба робити в першу чергу, в нього є".

"Зараз очевидно, що треба гасити пожежу в двох напрямах - це можливість дуже швидкого дефолту, тобто щось треба робити з фінансовою кризою, платити принаймні зарплати, пенсії, стипендії, і друге - що робити з сепаратизмом, який, ми бачимо, починається в Криму, але він може покотитися й далі", - підсумувала директор фонду "Демініціативи".

Підготувала Надія Юрченко, Укрінформ

Останні новини з категорії Медіа

Як відновлюють духовні споруди на Київщині

Відеоматеріал про відновлення релігійних об’єктів, постраждалих від обстрілів та пограбування внаслідок повномасштабного вторгнення росії в...
7 травня 2024

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024