Українських співаків можуть висунути на вибори для того, щоб відібрати голоси у Вакарчука та Зеленського. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та директорка Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Олег Винник і Віктор Павлик отримали пропозицію балотуватися до Верховної Ради на виборах 2019 за списками партії «Моя стабільність».

На думку нашої співрозмовниці, ідучи в українську політику, вітчизняні діячі мистецтва, перш за все, отримують «чудову можливість нагадати про себе та стати більш популярними».

«Я не виключаю, що когось з них висунуть на вибори для того, щоб відібрати голоси у Вакарчука, Зеленського. Особливо їх можуть розглядати як альтернативу Вакарчуку. Але я не думаю, що з’явиться така тенденція, що їх будуть обирати», - каже експерт.

«Наші діячі мистецтва мабуть не уявляють, що таке довгі дебати, просто довге сидіння в кріслах, довгі втомливі розмови... Я взагалі людина скоріше раціонального складу, але коли мені доводиться бувати на таких заходах, я, наприклад, важко уявляю, як можна сидіти на всіх цих сесіях і все це вислуховувати», - додає соціолог.