Події
Перегляди: 1807
26 жовтня 2012

Національний екзит-пол після закриття виборчих дільниць о 20:00 оприлюднить перші дані в медіа-холі УНН

УНН. У день виборів Верховної Ради України, 28 жовтня Консорціум "Національний екзит-пол‘2012", до якого входять Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології, та Український центр економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова проведуть Національний екзит-пол‘2012. Про це йшлося під час прес-конференції "Національний екзит-пол 2012" в медіа-холі УНН.

"28 жовтня, у день виборів, Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології, та Український центр економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова проведуть Національний екзит-пол‘2012", – йдеться у повідомленні Національного екзит-полу'2012.

Також зазначається, що опитування виборців проводитимуть Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр Разумкова, наукове керівництво, розробку вибірки та координацію робіт з опитування виконуватиме КМІС.

Крім того, як зазначається у повідомленні, генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України.

За словами Володимир Паніотто, генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології, опитування екзит-полу не проводитимуться на спеціальних дільницях  - лікарні, тюрми, військові частини, закордонні дільниці.

 

 

 

 

За словами Юрія Горбаня, секретаря Національного екзит-полу‘2012,  екзит-пол не буде оприлюднювати дані до 20:00 – це заборонено чинним законодавством, тому будь-які спроби повідомити інформацію з посиланням на дані Національного екзит-полу будуть вважатися не чинними, не дійсними. "На попередніх виборах, на жаль, протягом дня був витік інформації з посиланням на Національний екзит-пол. Ми потім таку інформацію спростовували. Тому ми закликаємо до професійності, до дотримання законодавства", – повідомив він.

Також Ю.Горбань повідомив, що певні термінові повідомлення через анонси інформаційного агентства УНН. "Минулого разу були випадки, коли наші інформаційні мережі піддавалися хакерським атакам. Ми робили певні термінові прес-конференції. Відтак читайте, дивіться стрічку УНН, Національний екзит-пол буде розповсюджувати якісь миттєві повідомлення", – зазначив секретар Національного екзит-полу.

У свою чергу, головний редактор Інформаційної агенції УНН Оксана Щербак повідомила, що у день виборів,  28 жовтня о 14.00 в медіа-холі Інформаційної агенції "Українські національні новини" стартує  марафон "Вибори 2012".Одним із ключових моментів заходу  стане  оприлюдненням перших і уточнених результатів Національного екзит-полу.

Триватиме марафон 12  годин поспіль і завершиться 29 жовтня.  

В рамках марафону проходитимуть прес-конференції за участю представників громадських організацій, політичних сил та провідних  медіа-експертів.

Долучившись до марафону ви зможете оперативно дізнатися про  фінальний день парламентських виборів в Україні, зокрема почути думку українських та міжнародних спостерігачів, соціологів, політологів, правоохоронців, щодо дотримання виборчого законодавства,  про ситуацію на виборчих округах та про об’єктивність подачі інформації ЗМІ.

Також планується прямі включення із регіонів України.

Програма спецпроекту "Вибори-2012: громадський погляд":

14.00 – 14.45 Презентація Консорціуму з проведення Національного екзит-полу -2012
(Ірина Бекешкіна, Володимир Паніотто, Андрій Биченко, Ігор Когут)

14.45 -  15.00 Презентація проекту electua.org – інтерактивної карти порушень (Андрій Кулаков)

15.00 – 15.30 Виборча компанія в Україні: основні порушення та курйози

Громадянська мережа "Опора" (Ольга Айвазовська)

15.30 – 16.00 Рух "Чесно"

16.00 – 16.30 Хід голосування: основні тенденції Комітет виборців України (Олександр Черненко)

16.30 – 17.00 Організації, які забезпечують відеоспостереження за виборами – "Сітронікс", "Укртелеком" (потребує підтвердження)

17.00 -  17.30 "Майдан-моніторинг": динаміка  на "карті порушень" у день виборів. Регіони з найбільшою і найменшою кількістю порушень, найбільш типові порушення  (включення)

17.30 – 18.00 Оцінка ходу голосування офісом Уповноваженої з прав людини (Михайло Чаплига), МВС (Володимир Поліщук),

18.00 – 18.30 Робота журналістів у день парламентських виборів (Вікторія Сюмар, Інститут Масової інформації; Наталія Лигачова, "Телекритика"; Катерина М’ясникова (Незалежна спілка телерадіомовників), Олег Наливайко (Голова Національної спілки журналістів)

18.30 – 19.00 Оцінка ходу голосування експертами, політологами (Юлія Тищенко,;, Світлана Конончук (УНЦПД), Ігор Коліушко, Центр політико-правових реформ; Ігор Жданов, центр "Відкрита політика")

19.00 – 19.30 Чи готові політичні парті і мажоритарні кандидатів дебатувати?  Що має бути на порядку денному політичних сил майбутнього парламенту? Презентація проекту Campus 3.0  (Тарас Петрів, Олександр Голубов, Лілія Козуб, Іван Марунич)

19.45 – 20.30 Оголошення попередніх результатів Національного екзит-полу – 2012 (Ірина Бекешкіна, Андрій Биченко, Володимир Паніотто, Ігор Когут)

20.30 – 23.00 Представники політичних сил коментують результати екзит-полу та хід виборів. Кінах А. , Зарубінський О. (ПР), Оніщук М.  (НУ),  Карасьов В., Розинська Н. (Радикальна партія)

23.00 – 23.30 Оголошення остаточних результатів Національного екзит-полу – 2012 (Ірина Бекешкіна, Андрій Биченко, Володимир Паніотто, Ігор Когут)

23.30 – 0.00 Попередня оцінка ходу виборів і підрахунку голосів Комітет виборців України (Олександр Черненко)

0.00 – 0.30 Коментарі політологів, експертів (В.Фесенко, Т.Березовець, М.Погребинський, Корнілов В.)

0.30 – 01.30 День виборів у столиці України. Коментарі кандидатів-мажоритарників. (Андрієвський Д.Лисов І.)

Онлайн-трансляція з медіа-холуІА "УНН" здійснюватиметься за цією адресою: http://www.unn.com.ua/live

Синхронний переклад у залі англійською  - з 14.00 до 24.00
Окремі прес-конференції в рамках марафону транслюватимуть у прямому ефірі національні телеканали.
За  довідковою інформацією за телефоном: (097) 545 45 14.

Джерело:  УНН

Останні новини з категорії Події

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р.відбулася офіційна церемонія нагородження професора Олексія Гараня державною нагородою Великої Британії – Медаллю Британсь...
6 березня 2024

Інформаційні виклики та оборонні тренди: до чого варто бути готовими у 2024 році – експертне обговорення

Актуальні питання безпекової політики в Україні обговорили експерти
3 березня 2024