Медіа
Перегляди: 849
25 вересня 2015

Населенню прифронтових територій досі бракує українського телебачення

На переважній більшості прифронтових територій досі не працює українське теле- і радіомовлення.

Про це в ефірі "5 каалун" під час телемарафону "Україна понад усе" заявила політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" Марія Золкіна.

"На переважній більшості прифронтових територій досі не працює українське теле- і радіомовлення. Це абсолютно абсурдна ситуація, тому що виходить так, що працюють військово-цивільні адміністрації, які на цих прифронтових територіях, що контролюються з боку української влади… вже понад рік там працює українська влада, яка забезпечує населення всіма послугами, а населення приходить додому ввечері і вмикає російське телебачення або "Луганськ 24". Як ми можемо сподіватися на кардинальну зміну думки пересічного громадянина?" - сказала вона.

За її словами, для зміни думки населення східних регіонів, які виступають за ідею зближення з Російською Федерацією, не вистачає інформаційної політики з боку держави. "Ця проблема актуальна не для тисячі, і не для двох тисяч людей, ця проблема актуальна для десятка тисяч людей, які живуть не тільки поряд з лінією фронту. Будь-яка ініціатива, яка зараз реалізується, вона повинна інформаційно підтримуватися", - зауважила вона.

Нагадаємо, на думку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Росія боїться об'єднаної демократичної України.