Коментарі
Перегляди: 2351
5 грудня 2017

На сьогодні небезпечний не сам Міхеїл Саакашвілі, а вибухонебезпечна ситуація, яка склалася навколо нього

Про це на своїй сторінці у Facebook написала соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина БЕКЕШКІНА.

За її словами, вона ще 14 вересня писала, що вважає ситуацію навколо Міхеїла Саакашвілі дуже кепською і що її лякає, коли влада приймає безглузді рішення, які приводять до цугцвангу, і незрозуміло: а що робити далі?

«Зараз можу це повторити ще раз. Ну кому прийшло в голову (боюся, таки в інше місце) позбавити Міхо громадянства, коли він уже перебував на маргінесі і мав рейтинг 1,8%? Нащо було витягати його у центр уваги? А тепер начувайтеся. Цугцванг. Що тепер з ним робити? Очевидно, що влада не може застосувати силу, добре пам’ятаючи, що колись було потім», – зазначила Бекешкіна.

На її думку, й на виручку Саакашвілі люди кинулися не тому, що підтримують його ідеї, а тому, що – будемо чесні! – дуже не люблять владу. «Влада переслідує, значить наш! На нашому боці!» І ніяким доказам прокуратури вони не повірять.

«І це серйозно. Річ же не в Міхо, а у владі, у тому, що ті проблеми, на яких спекулює Саакашвілі, вони ж насправді існують. Про це вже відверто говорять і наші партнери з Європи та США. Корупція, мільйонні крадіжки, безкарність злочинців і ще чимало. І – відсутність відвертого діалогу влади з народом, замість цього – пафосні промови, які тільки дратують людей», – зазначила соціолог.

На її переконання, «небезпечний не сам Саакашвілі, а сама вибухонебезпечна ситуація».

«Зараз слухаю Саакашвілі і чомусь згадую Леніна на броньовику. І з фінансуванням тоді допомогли німці. І кого це відлякало? Що було далі – ми знаємо. Владу захищали, здається, лише юнкери та жіночий батальйон», – додала вона.

Нагадаємо, сьогодні вранці у квартирі в Києві, де живе лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі, проводили обшук. Політик піднявся на дах будинку і погрожував зістрибнути.

Пізніше Саакашвілі затримали і вручили підозру. За словами адвоката, його підозрюють у «сприянні поваленню державного режиму».

СБУ повідомила, що Міхеїла Саакашвілі затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, а це «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі за гроші соратників екс-президента Віктора Януковича, зокрема Сергія Курченка, фінансував акції протесту для захоплення державної влади в Україні.

За словами генпрокурора, ГПУ проситиме для Саакашвілі цілодобового домашнього арешту. Також Луценко заявив, що про депортацію політика наразі не йдеться.

Прихильники Саакашвілі заблокували в центрі Києва автомобіль правоохоронців, в якому перевозили затриманого політика. Пізніше вони розбили вікно і витягнули Саакашвілі назовні.

Оригінал: ZIK

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024