Коментарі
Перегляди: 2381
5 грудня 2017

На сьогодні небезпечний не сам Міхеїл Саакашвілі, а вибухонебезпечна ситуація, яка склалася навколо нього

Про це на своїй сторінці у Facebook написала соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина БЕКЕШКІНА.

За її словами, вона ще 14 вересня писала, що вважає ситуацію навколо Міхеїла Саакашвілі дуже кепською і що її лякає, коли влада приймає безглузді рішення, які приводять до цугцвангу, і незрозуміло: а що робити далі?

«Зараз можу це повторити ще раз. Ну кому прийшло в голову (боюся, таки в інше місце) позбавити Міхо громадянства, коли він уже перебував на маргінесі і мав рейтинг 1,8%? Нащо було витягати його у центр уваги? А тепер начувайтеся. Цугцванг. Що тепер з ним робити? Очевидно, що влада не може застосувати силу, добре пам’ятаючи, що колись було потім», – зазначила Бекешкіна.

На її думку, й на виручку Саакашвілі люди кинулися не тому, що підтримують його ідеї, а тому, що – будемо чесні! – дуже не люблять владу. «Влада переслідує, значить наш! На нашому боці!» І ніяким доказам прокуратури вони не повірять.

«І це серйозно. Річ же не в Міхо, а у владі, у тому, що ті проблеми, на яких спекулює Саакашвілі, вони ж насправді існують. Про це вже відверто говорять і наші партнери з Європи та США. Корупція, мільйонні крадіжки, безкарність злочинців і ще чимало. І – відсутність відвертого діалогу влади з народом, замість цього – пафосні промови, які тільки дратують людей», – зазначила соціолог.

На її переконання, «небезпечний не сам Саакашвілі, а сама вибухонебезпечна ситуація».

«Зараз слухаю Саакашвілі і чомусь згадую Леніна на броньовику. І з фінансуванням тоді допомогли німці. І кого це відлякало? Що було далі – ми знаємо. Владу захищали, здається, лише юнкери та жіночий батальйон», – додала вона.

Нагадаємо, сьогодні вранці у квартирі в Києві, де живе лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі, проводили обшук. Політик піднявся на дах будинку і погрожував зістрибнути.

Пізніше Саакашвілі затримали і вручили підозру. За словами адвоката, його підозрюють у «сприянні поваленню державного режиму».

СБУ повідомила, що Міхеїла Саакашвілі затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, а це «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі за гроші соратників екс-президента Віктора Януковича, зокрема Сергія Курченка, фінансував акції протесту для захоплення державної влади в Україні.

За словами генпрокурора, ГПУ проситиме для Саакашвілі цілодобового домашнього арешту. Також Луценко заявив, що про депортацію політика наразі не йдеться.

Прихильники Саакашвілі заблокували в центрі Києва автомобіль правоохоронців, в якому перевозили затриманого політика. Пізніше вони розбили вікно і витягнули Саакашвілі назовні.

Оригінал: ZIK

Останні новини з категорії Коментарі

Ні політичних, ні дипломатичних можливостей для заморожування війни я не бачу – Марія Золкіна

Марія Золкіна в інтерв'ю «UKRLIFE з Людмилою Немирею» прокоментувала заяву Зеленського про підготовку до другого Саміту миру і пояснила,...
2 липня 2024

Москва не може прямо кинути виклик Вашингтону, бо Путін знає, яку руйнівну відповідь отримає

Петро Бурковський і Олексій Гарань прокоментували Correio Braziliense, якою може бути відповідь Росії на бомбардування Севастополя
26 червня 2024

Тісні зв'язки Кім Чен Ина та Путіна можуть сигналізувати про ймовірну кризу на Корейському півострові в жовтні – попередження українського аналітика

Петро Бурковський про ймовірні провокації Північної Кореї та Росії на Корейському півострові напередодні виборів у США та яку небезпеку ц...
25 червня 2024

Коли побачать, що Росія ослаблена і ресурси зменшуються, може змінюватися позиція країн, які ми називаємо Глобальним Півднем – Олексій Гарань

Олексій Гарань про те, як трактувати поведінку країн, що не мають стабільної позиції щодо російсько-української війни і що сприятиме зрушенн...
22 червня 2024