Медіа
Перегляди: 2863
16 жовтня 2012

На думку експерта, ідея щодо позову проти соціологів належить команді політтехнологів Королевської

«Російські політтехнологи, які вочевидь сидять в штабі Королевської, намагаються дискредитувати українських. А вона сама цього не розуміє, нею маніпулюють в конфлікті з соціологами. І це не піар, як наївно думають українські соціологи. Це спроба дискредитувати українські соціологічні служби зі сторони іноземних конкурентів. Це боротьба штабів», – вважає соціолог Віктор Небоженко.

«Вони доводять соціологію до абсурду і вважають, що соціологію можна в будь-який момент використати. Пробують дискредитувати інститут соціології в очах громадянського суспільства. І справа навіть не в Королевській… На її місці міг би бути хтось інший. Ми (соціологи - Ред.) їм заважаємо. Вони (влада - Ред.) практично контролюють публічні ЗМІ, «дотискають» солідні сайти, а тепер їм ще й соціологія заважає», – вважає експерт.

Як зазначив Небоженко, рейтинги на користь Королевської поширюються «виключно для психологічної підтримки дезорієнтованого клієнта (Королевської – Ред.)».

«Може з’явитися інша – напівболгарська, напівтатарська фірма, зареєстрована десь в Луганську, під якою будуть приховуватися два-три доценти, які підпишуть будь-які папірці і поставлять будь-яке прізвище… У них немає необхідності зберігати свою репутацію, на відміну від двох професійних українських соціологічних компаній (КМІС і «Демократичні ініціативи» - Ред.). Втім, така інформація – для внутрішнього користування, мовляв, партія проходить в парламент, просто соціологам ви (про Королевську – Ред.) чимось не подобаєтесь», – зазначив Небоженко.

За його прогнозами, на рейтинг партії скандал із соціологами не вплине.

«Рейтинг не збільшиться. Вона (Королевська – Ред.) зможе отримати голоси лише в тому випадку, якщо Партія регіонів наважиться передати їй частину голосів. Можливо, вона зараз вмовляє Партію регіонів «допомогти» їй, щоб «покарати» соціологів», – додав він.

Небоженко вважає, що судовий позов Королевської до соціологів не має перспектив.

«Не думаю, що будуть певні судові перспективи. Будь-який суддя не захоче, щоб його втягували в цей смішний проект. З таким успіхом можна судитися з тим котом, на якого бабця переписала хату», – зазначив він.

Нагадаємо, 11 жовтня партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!" подала до суду позов проти Фонду "Демократичні ініціативи" та ТОВ "Київський міжнародний інститут соціології ЛТД", в якій вимагає спростування інформації щодо рейтингу партії.

Згідно з результатами опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, якби вибори до Верховної Ради відбулися наприкінці вересня, 5% бар'єр подолали б Партія регіонів, за яку готові віддати свої голоси 23,3% виборців, партія «УДАР» - 16%, Об'єднана опозиція «Батьківщина» - 15,1%, Комуністична партія України - 10,1%, ВО «Свобода» - 5,1%. Партія Королевської не здола б 5%-й бар’єр.

Голова правління фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна і генеральний директор КМІС Володимир Паніотто вважають слабкими перспективи судового позову.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024