Медіа
Перегляди: 2088
21 червня 2012

Мільярд із офшорів. Експерти вважають, що ціна голосу на майбутніх виборах зросте

Мільярд із офшорів. Експерти вважають, що ціна голосу на майбутніх виборах зросте

 

Експерти вважають, що, в порівнянні з минулими виборами, під час майбутньої парламентської виборчої кампанії ціна голосу виборця зросте.

Зокрема, директор Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, представляючи підсумки дослідження, зазначила, що "понад десять відсотків виборців вже хочуть більш як 500 гривень "за голос." Але це предмет торгу, я думаю", - додала експерт.

У свою чергу, голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що з ціною голосу виборця "будуть дуже різні історії в кожному окрузі".

"Там, де велика конкуренція, ресурсні кандидати, там, безперечно, буде більша ціна, а там, де явний лідер - буде менша", - додав він. Водночас, Черненко впевнений, що з офшорних зон на вибори в Україну надійде понад мільярд доларів.

Крім того, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зазначила, що на сьогоднішній день партії вже проводять агітацію. "Звідки ці гроші? Звичайно, це спосіб яскравої демонстрації корупційності політичного процесу в Україні", - вважає вона. При цьому вона додала, що "вже ми бачимо активну кампанію Медведчука, Королевської, стартувала об'єднана опозиція і Партія регіонів, і є серйозні підстави запитати політиків, а звідки такий ресурс?".

За даними дослідження, проведеного Центром Разумкова спільно з фондом Демократичні ініціативи, на питання про те, Чим є агітація, що супроводжується наданням виборцям коштів, товарів або послуг (безкоштовно або на пільгових умовах)?, 62,9% опитаних відповіли, що вважають це порушенням законодавства. 17,6% респондентів вважають, що це "дозволений законодавством і широко поширений спосіб ведення агітації".

***

Як відомо, чергові вибори Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 року. Вибори проведуть за змішаною системою: 225 депутатів будуть обрані в одномандатних мажоритарних округах, ще 225 депутатів пройдуть у парламент за партійними списками. Прохідний бар'єр становить 5%.

 

За матерiалами: УНІАН

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024