Медіа
Перегляди: 1761
21 вересня 2018

Марія Золкіна: Три стовпи української ідентичності, запропоновані Президентом, орієнтовані на патріотичний електорат

Петро Порошенко на четвертий рік свого президентства вивів формулу української ідентичності. ЇЇ він представив на щорічному зверненні до парламенту. Що це за формула, про які свої недоліки і успіхи говорив президент, і про що волів змовчати, в ефірі програми «Нині вже» з ведучим Дмитром Реплянчуком на  Громадському телебаченні. обгоаорили  експерти: Марія Золкіна,  політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені ілька Кучеріва,
Максим Скубенко, заступник редактора VoxCheck, Максим Каменєв, журналіст Громадського телебачання.

Три стовпи української ідентичності, запропоновані Президентом, орієнтовані на український електорат,  бо зараз  перед Порошенком стоїть задача акумулювати весь наявний і можливий для нього ресурс саме в патріотичному крилі. Він саме на це робитиме ставку.  Таку думку висловила політаналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи» Марія Золкіна.

Вона пояснила – Порошенко  грає на тому самому полі, що й Тимошенко та Гриценко. До того ж Порошенко і Тимошенко  – це єдині кандидати на сьогоднішній день, які мають підтримку більш ніж у двох макрорегіонах України. Так, перед Порошенком стоїть задача достукатися до сердець патріотичних, прозахідних виборцями. Тому він  займає всі ті ніші, які можуть потенційно змотивувати людей в цьому електоральному сегменті проголосувати саме за нього.

Хоча, як зазначила Марія Золкіна, сама промова  Президента Порошенка перед парламентом була  більше декларативною –  про цілі на майбутнє, а мала би бути про те, що вже зроблено для того, щоб цих цілей Україна досягла  –  тих же ЄС і членства в НАТО.